Десетки пожарникари, представители на местната власт и граждани от Белово

...
Десетки пожарникари, представители на местната власт и граждани от Белово
Коментари Харесай

Почетоха паметта на загинал огнеборец при гасене на пожар в Белово

Десетки пожарникари, представители на локалната власт и жители от Белово уважиха паметта на младши лейтенант Кръстьо Стоянов, умрял на 07 септември 2000 година на 33- годишна възраст.

Той загуби живота си, до момента в който извършва професионалния си дълг и взе участие в гасенето на огромен пожар, който обхванал постройката на локалното кино и учебно заведение.

Бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча сложена в негова чест на входа на СОУ „ Александър Иванов-Чапай “ в Белово. На поклонението участваха фамилията на младши-лейтенант Стоянов, шефът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, представители на Общинския съвет и администрацията на гр.Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, управлението и преподаватели от учебното заведение, жители, оповестява Българска телеграфна агенция.

Директорът на РДПБЗН-Пазарджик напомни на присъстващите за случилото се преди 23 години на това място в гр. Белово и съобщи, че споменът за младши лейтенант Кръстьо Стоянов продължава да живее в съзнанието на неговите близки и сътрудници. В знак на поклонение и почитание към личността на починалия пожарникар всички застанаха на колене в едноминутно безмълвие.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР