Десетки офицери от резерва на израелската армия подписаха петиция във

...
Десетки офицери от резерва на израелската армия подписаха петиция във
Коментари Харесай

Израелски офицери настояват еврейската държава да подпомогне сирийските кюрди

Десетки офицери от запаса на израелската войска подписаха петиция във Facebook с апел към управляващите на страната да подкрепят кюрдите в Сирия след нахлуването на турски войски, написа " Джерусалем пост ".

" Като израелци и като евреи не можем да останем настрани, щом пред очите ни цялостен народ е зарязан от своите съдружници и останал без отбрана - се декларира в петицията с основател майор Яир Финк. - Добре помним и кръвта, пролята от нашия народ, и какво се случва, когато страните по света изоставят някой народ на произвола на ориста. "

Петицията е адресирана до премиера и министър на защитата Бенямин Нетаняху, също и до началника на израелския Генерален щаб генерал-полковник Авив Кохави, прецизира вестникът, представен от Би Би Си.

Авторите на документа упорстват Израел да даде на сирийските кюрди храни, облекла, лекарства, разследващи данни и някаква военна помощ.

Малко откакто бе оповестена петицията, Бенямин Нетаняху съобщи, че счита да подкрепи кюрдите по някакъв метод, се споделя в информацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР