Десетки объркани и изплашени британски туристи остават блокирани в Банско,

...
Десетки объркани и изплашени британски туристи остават блокирани в Банско,
Коментари Харесай

Десетки британци остават в Банско още два дни

Десетки комплицирани и изплашени английски туристи остават блокирани в Банско, откакто във вторник вечерта на курортния град бе наложена тотална обсада и карантина, заяви " Ройтерс ".

Според организацията в града има близо 284 туристи, множеството от които са британци, и на тях са били дадени 24 часа да изоставен. Около 200 английски тристи са чакали през днешния ден часове наред да се качат на рейсове и да си заловен полетите назад за дома, споделят двама британци, притежатели на курортни жилища в Банско.

Но не всички са съумели да се натъпчат в трите рейса. На влезлите е било казано да останат единствено тези, които самолетни билети за през днешния ден. Останалите са оставени в Банско и им е обещан транспорт до София в четвъртък и петък съгласно това дали техните полети са в тези дни.

Марк Абът от Манчестър споделя, че са пристигнали с другари в събота, откакто им е било казано, че курортът работи обикновено и въобще не са предполагали, че събитията ще се развият толкоз бързо. Всъщност, изключителното състояние бе въведено в България ден по-рано. Сега той благодари на това, че домакините са ги приели назад да пренощуват на място, което познават и в което се усещат в сигурност.

" Преживяното през днешния ден беше просто единствено едно комплициране, същинска неразбория сред хората, липса на информация, бързо изменяща се обстановка. Разбирам, ме сториха каквото могат " споделя той за " Ройтерс ". Абът споделят, че е по-скоро обезпокоен от това, че е трябвало да чакат на огромни групи и че са ги качили на рейсове без да се знае дали някой е инфектиран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР