Десетки незаконни бараки бяха съборени тази сутрин в София. Повече

...
Десетки незаконни бараки бяха съборени тази сутрин в София. Повече
Коментари Харесай

Премахнаха десетки незаконни бараки в Малинова долина

Десетки противозаконни бараки бяха съборени тази заран в София. Повече от 10 години, ливадите в Малинова котловина са обичан терен за основаването на биваци. Съвместно с полицията, в регион " Студентски " вършат сходни акции няколко пъти годишно, само че месец след премахването на противозаконните постройки, те изникват още веднъж.


Първата акция против противозаконните бараки в Малинова котловина е през 2008 година Трайно решение на проблем към момента няма. Застрояването на квартала е най-ефективната предварителна защита против незаконните преселници.
Димитър Дилчев, кмет на регион " Студентски ": Там, където има нови блокове нещата към този момент наподобяват по различен метод, вложителите построяват улици, израждат озеленяване и тези ромски поселения се отделечават от ден на ден и повече.
Хората, които живеят в бараките нормално ги напущат преди събарянето и се скриват в близост, тъй като знаят, че ще им бъде формиран акт. Новост при днешната акция беше каравана, обитаема с роми от Ловеч. До петък тя би трябвало да бъде отстранена непринудено, в противоположен случай, багерът ще унищожи и нея.

За кучетата, които бяха в противозаконните ромски постройки се погрижиха от " Екоравновесие ".

След бутането на колибите, по ливадите останаха тонове с отпадък. Те ще бъдат изчистени със средства на общината. Опитът обаче демонстрира, че няколко седмици след акцията, обстановката ще бъде сходна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР