Десетки несъответствия и нарушения са констатирани при проверки, разпоредени от

...
Десетки несъответствия и нарушения са констатирани при проверки, разпоредени от
Коментари Харесай

Десетки нарушения в кухни и фирми, осигуряващи храна за детски градини и училища

Десетки несъответствия и нарушавания са установени при инспекции, разпоредени от Върховната административна прокуратура (ВАП), на кухни и кетъринг сдружения, осигуряващи храна за детски градини и учебни заведения в страната, оповестиха от прокуратурата.

Проверките за качеството и сигурността на храните бяха предоставени от ВАП на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) при започване на образователната година.

При осъществените 1644 извънпланови тематични инспекции в детски кухни и учебни столови бюфети и обектите по Закона за храните на територията на учебните заведения за подготвяне на храна на място и в обекти вид кетъринг, са установени несъответствия, за които са били връчени 41 наставления и са формирани 2 акта за определяне на административни нарушавания.

При осъществените 1229 извънпланови тематични инспекции на кухни към детски градини и на кетъринг сдружения, осъществяващи изхранването на детски градини и учебни заведения, са били установени несъответствия, за които са издадени 25 наставления на кухни към детски градини и 7 в кетъринг сдружения.

Общо са били осъществени 2873 инспекции, при които са издадени 73 наставления и са формирани 2 акта за определяне на административно нарушаване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР