Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ

...
Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ
Коментари Харесай

Шофьори на среднощен протест заради фалита на Олимпик

Десетки недоволни жители се събраха с колите си към среднощ пред постройката на Народното събрание и се пробваха да блокират придвижването по жълтите павета. Среднощният митинг беше ориентиран против дейностите на Комисията по финансов контрол при банкрута на застрахователната компания " Олимпик ", съобщи БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат компенсации за полиците си в компанията, които са невалидни от през днешния ден. Според тях управляващите не са реагирали задоволително бързо по казуса.

Малко след среднощ, когато полиците им към този момент бяха изтекли, недоволните се пробваха да създадат обиколка на паметника на " Цар Освободител " пред постройката на Народното събрание. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до малко прекъсване на придвижването, преди да бъдат преместени.

Реклама

" Да ни обяснят по какъв начин ще се прибираме. Как може да има обезщетение от банкрутирала компания ", попита един протестиращ.

Министерство на вътрешните работи разгласи, че оставя няколко дни гратисен интервал за тези водачи и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е основана компанията,  би трябвало да се произнесе дали да стартира процедура по разпродажба на " Олимпик ". Ако това стане, пострадалите български жители ще имат 35 дни, с цел да предявят искания към нея. Българският гаранционен фонд ще може единствено да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лв. и са на 197 551 жители, заяви заместник-председателят на Комисията по финансов контрол Ралица Агайн.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР