Десетки наводнени къщи, обърнат асфалт, заличени улици - това е

...
Десетки наводнени къщи, обърнат асфалт, заличени улици - това е
Коментари Харесай

В Котел искат да се изгради дига на реката

Десетки наводнени къщи, извърнат асфалт, заличени улици - това е равносметката след наводнението в Котел в сряда. Вчера стартира стерилизация на къщите, с цел да се избегне зараза поради наслоените тиня и кал.

Пет са къщите наоколо до реката, чиито първи етажи са напълно наводнени. Причината е в мощната приливна вълна след проливния дъжд от 80 литра на квадратен метър.

Хората към момента си спомнят с смут за бедствието и са признателни, че са били пощадени от природата и са оживели.

Една от разтърсващите истории е на Русанка Кирилова, която е можела да загуби децата си по време на наводнението, стана ясно в "Тази събота " по бТВ. Когато приливната вълна идва дребните са били в къщата единствено с баба си, а водата е стигала до нейната шия. Баща им не е можел да се добре до техния дом, тъй като реката му е пречела.

„ За 10 минути отиде трудът ми за 20 години”, споделя Христиан Бончев, чиято къща също е потърпевша доста от наводнението, само че той е признателен, че вредите са единствено материални и няма жертви. Разказва, че към този момент е закупил материали и ще ремонтира къщата.

„ Благодаря на Бога, че стана денем, в случай че беше през нощта и спях, нямаше да оцелея”, споделя Христиан. „ Имам една огромна молба: Да се построи дига край, с цел да няма повече такива случаи”, съобщи той.

Неговите съседи също споделят, че са повдигали въпроса за построяването на дига и чакат това да стане от 60-те години на предишния век.

Бедственото състояние в Котел към този момент е анулирано, а през днешния ден градът ще означи своя празник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР