Десетки нарушения в Центъра по хемодиализа във Видин е открила

...
Десетки нарушения в Центъра по хемодиализа във Видин е открила
Коментари Харесай

ИА Медицински одит откри десетки нарушения в центъра по хемодиализа във Видин

Десетки нарушавания в Центъра по хемодиализа във Видин е разкрила Изпълнителната организация "Медицински одит ". Водата за диализно лекуване не е в нормите, а хората, които поддържат апаратурата, нямат минал курс за това. Персоналът в клиниката не е имунизиран и против Хепатит B, сочи още отчетът на здравните управляващи, заяви Иван Димитров, ръководител на Федерация "Български пациентски конгрес ".
Проверката бе назначена след едноседмична повреда в центъра през октомври предходната година, по време на която умря 50-годишен мъж.
"Пациентите не престават да бъдат на тази терапия, която в действителност не им оказва помощ, а в противен случай, даже ги поврежда. Описано е от Изпълнителната организация "Медицински одит ", че водоочистващата система, която в действителност стана причина за повредата и за това да няма хемодиализа във Видин за няколко дни, че електропроводимостта на водата за диализно лекуване, видно от показаните протоколи, постоянно е над допустимите граници на условията по стандарта за диализно лекуване. Което единствено по себе си удостоверява казаното от пациентите, че не се усещат добре от тази водоочистваща система. Тоест, първопричината за това, което се случи като повреда, не е отстранена, а просто е закърпена и продължава да действа в безусловно същия тип ", уточни Иван Димитров.
"Нито един от технолозите, които дават отговор за апаратурата, няма приключен курс за работа с хемодиализна инсталация, това е установено още веднъж от Изпълнителната организация "Медицински одит ". Това при всички случаи компрометира лекуването. Докладът продължава с още доста нарушавания, едно от които е, че от девет посечени медицински сестри, три нямат минал курс за диализни сестри и за работа с апаратурата. Отделно нито личният състав, нито пациентите са имунизирани за Хепатит, което е заложено в хемодиализния стандарт. Парите, отпуснати за тези ваксини, са отишли на друго място. Пациентите споделяха с нас, че огромна част от посочените като пациенти с такива ваксини, в действителност са ги закупували сами с мисъл за здравето си, а даже не са сложени от болничното заведение ", сигнализира още ръководителят на "Български пациентски конгрес ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР