Десетки нарушения в Центъра по хемодиализа във Видин е открила

...
Десетки нарушения в Центъра по хемодиализа във Видин е открила
Коментари Харесай

Десетки нарушения в центъра по диализа във Видин

Десетки нарушавания в Центъра по хемодиализа във Видин е разкрила Изпълнителната организация " Медицински одит ".
 Нарушения в диализния център във Видин откри инспекция, назначена поради умрял пациент  Здравното министерство отпуска 5 млн. лева за хемодиализната мрежа в страната  Авария спря хемодиализата във Видин, здравното министерство стартира незабавна инспекция
Водата за диализно лекуване не е в нормите, а хората, които поддържат апаратурата, нямат минал курс за това. Персоналът в клиниката не е имунизиран и против Хепатит B, сочи още отчетът на здравните управляващи. За това осведоми Иван Димитров, ръководител на Федерация " Български пациентски конгрес ", представен от Дарик. Проверката бе назначена след едноседмична повреда в центъра през октомври предходната година, по време на която умря 50-годишен мъж.

Пациентите не престават да бъдат на тази терапия, която в действителност не им оказва помощ, а в противен случай, даже ги поврежда. Описано е от " Медицински одит ", че водоочистващата система, която в действителност стана причина за повредата и за това да няма хемодиализа във Видин за няколко дни, че електропроводимостта на водата за диализно лекуване постоянно е над допустимите граници на условията. Всъщност първопричината за това, което се случи като повреда, не е отстранена, а просто е закърпена и продължава да действа в безусловно същия тип ", уточни Иван Димитров.

Нито един от технолозите, които дават отговор за апаратурата, няма приключен курс за работа с хемодиализна инсталация. Това при всички случаи компрометира лекуването. Докладът продължава с още доста нарушавания, едно от които е, че от девет медицински сестри, три нямат минал курс за диализни сестри и за работа с апаратурата. Отделно нито личният състав, нито пациентите са имунизирани за Хепатит, което е заложено в хемодиализния стандарт. Парите, отпуснати за тези ваксини, са отишли на друго място. Пациентите споделяха с нас, че огромна част от посочените като пациенти с такива ваксини, в действителност са ги закупували сами с мисъл за здравето си, а даже не са сложени от болничното заведение ", сигнализира още ръководителят на " Български пациентски конгрес ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР