Десетки моряци на борда на самолетоносача „Теодор Рузвелт" са заразени

...
Десетки моряци на борда на самолетоносача „Теодор Рузвелт" са заразени
Коментари Харесай

Драма с хиляди моряци на US самолетоносач заради COVID-19

Десетки моряци на борда на самолетоносача „ Теодор Рузвелт " са инфектирани с ковид.

Корабът от американския флот е основан в Гуам и капитанът му изиска помощ.

Пентагонът към този момент се съпротивлява, като на моряците беше заповядано да изолират инфектираните.

Според екипажът, това е невероятно на бойния транспортен съд, където всички спят и се хранят в общи пространства.

На гигантския транспортен съд има над 4 хиляди души. "Не сме във война и няма потребност моряците да умират ", написа капитанът в молбата си до командването.

Според негови оценки има най-малко 100 инфектирани, като заболяването набирала скорост.

Към момента американският министър на защитата Марк Еспър не вижда нужда от евакуация на целия екипаж от самолетоносача "Теодор Рузвелт ", на борда на който са регистрирани случаи на болест с ковид. изясни Еспър в изявление за CBS.

По-рано "Ройтерс " заяви, че капитанът на кораба Брет Крозиер в писмо, изпратено до командването на американския флот, приканва за решителни ограничения за избавяне на живота на моряците и прекъсване на разпространяването на вируса.

По-специално той желае да се изведат повече от 4 хиляди военни лица от самолетоносача и да ги изолира. На "Теодор Рузвелт " са регистрирани близо 80 случая на зараза.

"Не мисля, че сме на този стадий ", сподели Еспър в отговор на въпроса дали е време да изтегля екипажа от кораба. "Ние осигурихме на самолетоносача, който е в Гуам, доста здравно съоръжение... здравна помощ, при нужда изпращаме медицински личен състав. "

Според Еспър, измежду екипажа няма такива, които биха били "сериозно заболели ". "В момента се опитваме да осигурим ограничение на разпространяването на вируса ", изясни шефът на Пентагона и добави, че към момента не е имал време да се запознае с писмото на капитана на "Теодор Рузвелт ".

По-рано Fox News заяви, че ковид е диагностициран и при няколко души на борда на самолетоносача "Роналд Рейгън " със седалище в Япония.

Еспър обаче означи, че това, както и случаите на болест при "Теодор Рузвелт ", съгласно него, няма да повлияе на бойната подготвеност на Военноморски сили на Съединени американски щати. "Не, не съм угрижен за това. Имаме разполагаем повече от два самолетоносача. Имаме отлична мрежа от съдружници и сътрудници, които работят с нас, с цел да възпират заканите ", изясни министърът.

Според Еспър той не има вяра, че "традиционните съперници " на Съединени американски щати измежду непознати страни се пробват да се възползват от обстановката, която се е развила по отношение на разпространяването на ковид в света.

"Не мисля... не сега... Много страни се концентрират върху себе си. Това не значи, че би трябвало да сме по-малко бдителни.

Във всеки случай призоваваме нашите въоръжени сили ситуирани в чужбина да останат бдителни и да пазят страната, до момента в който ние сме съсредоточени върху себе си, с цел да се оправим с пандемията ", сподели ръководителят на американското министерство на защитата.

Първият болен на борда "Теодор Рузвелт " бе регистриран предходната седмица от изпълняващия длъжността секретар на Военноморски сили на Съединени американски щати Томас Модли.

Според него инфектираните са евакуирани от самолетоносача. Самият транспортен съд е изпратен до остров Гуам, където се намира базата на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Според университета Джон Хопкинс, който прави калкулации въз основа на данни на федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани повече от 189 хиляди случая на коронавирусна зараза. Загинали са 3,9 хиляди души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР