Десетки млади хора се събраха на протест шествие в центъра

...
Десетки млади хора се събраха на протест шествие в центъра
Коментари Харесай

София се присъедини към протестите срещу расизма

Десетки младежи се събраха на митинг шествие в центъра на София, присъединявайки се недоволството на американците и осъждайки деянията на расизъм у нас и по света. Инициативата беше на " Феминистки мобилизации " и събитието бе проведено най-вече в обществените мрежи.

Според протестиращите систематичният расизъм, а деянията му се виждат значително у нас, нарушават качеството на живот на всички хора .

" Това е очевидно и се отразявана на цялото общество... Ние се опитваме да кажем не! Няма да стоим и да гледаме по какъв начин се фашизира публичното пространство и по какъв начин във властта има фашистки партии, употребяващи ромския въпрос като чучело за българите ", съобщи Стойо Тетевенски от " Феминистки мобилизации ". Според него непрестанно орязване на общественото финанси, приватизирането на опазването на здравето и публичните услуги се показва като нещо положително против едно измислено плашило, издигнато на основата на расови и расистки хрумвания.

Част от недоволството идва и от съществуващата полова дискриминация - дамите доста постоянно страдат от двойно - първо, тъй като са дами и второ, тъй като са цветнокожи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР