Десетки милиони американци трябва да се справят с арктически температури

...
Десетки милиони американци трябва да се справят с арктически температури
Коментари Харесай

Вече 21 жертви взе бруталният студ в САЩ

Десетки милиони американци би трябвало да се оправят с арктически температури от порядъка на минус 49 градуса по Целзий, които сковаха Средния запад на Съединени американски щати и които доведоха до минимум 21 смъртни случая, оповестява " Ройтерс ".

Уточнява, се че студът провокира измръзване безусловно за минути, а стоенето на открито е евентуално смъртоносно.

Властите в доста щати свързаха многочислените смъртни случаи с мразовития въздух. Броят на умрелите се усили от предходните 12 жертви, откакто най-малко още деветима души в Чикаго са умряли от свързани със студа пострадвания.

Болница в Чикаго е приела 25 тежко потърпевши през тази седмица. Най-тежките случаи са с риск от отрязване на пръсти на ръцете и краката.

Сред умрелите от студа е студент от Университета в Айова Джералд Белз. 18-годишният юноша е бил открит в безпомощно положение в кампуса на университета в сряда рано сутринта, на късо разстояние от общежитието си.

Бездомните и разселените хора са изложени на изключително огромен риск, като Чикаго и други градове основават топли подслони. Но доста хора са прекарали студа в лагери или изоставени здания. 60-годишна жена е била открита мъртва в изоставена къща в Лорейн, щата Охайо, като се счита, че е умряла от хипотермия.

" Просто няма метод, в случай че не сте покрай източник на топлота, да можете да оцелеете доста дълго на открито в сходно време ", акцентираха от полицията в Лорейн.

Подобен припадък на леден въздух е имало преди повече от 20 години в огромни територии от Средния запад и североизточната част на Съединени американски щати, прецизираха от Националната метеорологична работа.

Големият мраз беше провокиран от въздушна маса, известна като полярен ураган, движещ се на юг от нормалното си местонахождение над Северния полюс.

Домакинствата и предприятията са употребявали рекордни количества природен газ за битка със студа. Компаниите за комунални услуги приканиха потребителите да пестят сила, с цел да се избегнат спирания на електрозахранването.

В Детройт, автомобилният колос " Дженерал мотърс " прекрати активността в 11 завода в щата Мичиган, с цел да понижи потреблението на природен газ. Друга автомобилна компания - " Фиат Крайслер ", също е изпитала усложнения.

Снегът и заледяването сътвориха рискови условия по пътищата, като в четвъртък в границите на 2 часа са регистрирани 26 пътни случая в окръг Джонсън в щата Айова.

За втори следващ ден студът и мощният вятър накараха американските самолетни компании да анулират повече от 2000 полета. Чикаго беше най-силно обиден, като са анулирани над 700 полета от локалното най-голямо летище.

Прогнозата за през днешния ден е за съществено стопляне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР