Десетки маскирани и облечени в бели блузи мъже атакуваха продемократични

...
Десетки маскирани и облечени в бели блузи мъже атакуваха продемократични
Коментари Харесай

Бандити бият демонстранти в Хонконг

Десетки маскирани и облечени в бели блузи мъже нападнаха продемократични стачкуващи и минувачи в неделя вечер в Хонконг, заяви Би Би Си. Това е пръв сходен случай по време на продължаващите към този момент седмици наред демонстрации против закона за екстрадицията. Нападението бе осъществено в региона на жп гара в квартал Юен Лон. Маскираните мъже се нахвърлили и били с дървени и железни пръти протестиращи, потърпевши са и инцидентни минувачи. 45 души са ранени, един човек е в сериозно положение в болница. Обект на офанзивата били хора, облечени в черно, тъй като по този начин нормално се обличат участниците в митингите против закона. Сред потърпевшите е журналистка, която била набита, до момента в който предавала в ефир за медията си.

Полицията доста се забавила и не пристигнала в точния момент на местопроизшествието, разясниха няколко локални депутати, представени от Би Би Си. Не е известно кой е провел нападението. Опозиционният народен представител Лам Чън Тин допусна, че бандата е обвързвана с проведени незаконни групи. 

 

" Нима Хонконг към този момент разрешава на триадите да вършат, каквото си изискат и да пребиват хора по улиците ", попита пред кореспонденти депутатът Лам.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР