Десетки мъртви птици от застрашен вид са намерени на плажа

...
Десетки мъртви птици от застрашен вид са намерени на плажа
Коментари Харесай

Граждани алармират за мъртви птици от застрашен вид намерени на плажа в Бургас

Десетки мъртви птици от заплашен тип са открити на плажа в Бургас. Не е ясна повода за гибелта им, защото не са изследвани, заяви bTV.

Намерените птици са от доста редкия и изчезващ тип на средиземноморския буревестник. Плажът, на който са открити, е Атанасовска коса сред Бургас и Сарафово.

Кристина Костова намерила инцидентно починалите птици и е подала сигнал до еколозите. По думите й първо е видяла една мъртва птица, само че когато се доближила, видяла че са повече.

Радостина Ценова, Фондация " Биоразнообразие " разяснява, че птиците са били в положение, в което нито е можело да се вземат за проучване, нито е можело да се подаде сигнал на Регионалната ревизия.

Ценова изясни, че единствено тази пролет средиземноморските буревестници, които са преброили орнитолозите край Бургас, са 24 хиляди. Една от птиците, които са застрашени от изгубване изобщо от планетата. В света има към 100 хиляди екземпляра. Нормално е при 24 хиляди птици да има заболели човеци, възрастни човеци, които умират, добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР