Десетки ливанци излязоха на улицата в неделя вечерта, за да

...
Десетки ливанци излязоха на улицата в неделя вечерта, за да
Коментари Харесай

Ливан на протест срещу мерките заради пандемията

Десетки ливанци излязоха на улицата в неделя вечерта, с цел да стачкуват против ограниченията на държавното управление за битка с разпространяването на ковид, които съгласно тях ще тласнат най-уязвимите общности в страната в беднотия, съобщи " Ал Арабия ".
Спонтанни демонстрации избухнаха в южното предградие на Бейрут и в северния град Триполи, против наложените ограничавания за работа и напредване, които са в действие повече от две седмици, с цел да се ограничи огнището на COVID-19.
Повече от 100 хиляди души към този момент са оздравели от ковид
Демонстрантите издигнаха лозунги като " Нахрани ни, не ни карантирай " и " Да умреш от ковид е по-добре от апетит до гибел ".
Към понеделник в Ливан има повече от 440 доказани случая на ковид, съгласно здравното министерство. Единадесет души са умряли.
В четвъртък държавното управление за следващ път ускори ограниченията си за преодоляване на заболяването, като разгласи всекидневен полицейски час сред 7 ч. и 17:00 ч., което изисква съвсем всички магазини и компании да се затворят.
Ето по какъв начин климатът въздейства на ковид
Мерките би трябвало да се ползват до 12 април.
В Триполи, вторият по величина град в Ливан, 57 % от популацията са класифицирани като небогати.
Правителството на Ливан разгласи изключително състояние през март и разпореди по-голямата част от страната да бъде затворена, в това число летището.
Кабинетът на Ливан разгласи в четвъртък, че е утвърди заем от 49,5 милиона $, само че към момента не е определил по какъв начин ще бъдат тези средства разпределена.
Експертите предизвестиха, че здравната система на страната е недобре готова, последица от продължителната рецесия.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР