Десетки крокодили в Китай избягаха по време на наводнения

...
Десетки крокодили избягаха от развъдна ферма в Южен Китай по
Коментари Харесай

Десетки крокодили избягаха от развъдна ферма в Южен Китай по време на наводнение, причинено от тайфуна Хайкуй, съобщиха китайските власти.

Около 75 крокодила избягаха, когато езеро в Маоминг, провинция Гуангдонг преля.

Докато някои бяха заловени отново, местните власти застреляха или убиха с ток други „от съображения за безопасност“.

Китайските държавни медии съобщават, че осем влечуги са заловени досега, оставяйки десетки големи.

На жителите наблизо е казано да си останат вкъщи.

Тайфунът Хайкуи е разкъсва Южна Азия повече от седмица, което е довело до седем смъртни случая, според китайски служители.

Също така има трима души в неизвестност след тайфуна - сега понижен до тропическа буря - който причини свлачища и наводнения, засягащи Китай, Хонконг, Тайван и Япония .

Десетки ранени, след като тайфунът Хайкуи връхлетя Тайван

Държавните медии казаха, че няма жертви след бягството на крокодилите, но официални лица признаха, че някои все още са в дълбоки води. Службите за спешна помощ използват сонарно оборудване, за да ги намерят.

Член от персонала на Бюрото за управление на извънредни ситуации на Маоминг каза пред Dazhong Daily, държавен вестник: „В момента е под контрол, но броят на избягалите крокодили е малко голям."

Шестдесет и девет възрастни и шест млади крокодили са избягали, според бюрото за управление на извънредни ситуации. The Washington Post съобщава, че това са сиамски крокодили.

Това са сладководни влечуги, които могат да растат до около 3 м или близо 10 фута дълги, според Crocodiles of the World, a Зоопарк в Обединеното кралство.

Един пожарникар каза на китайските медии, че средното тегло на възрастните крокодили, които са били заловени, е около 75 кг, като дължината им е повече от 2 метра. Пожарникарят добави: „Повечето от заловените крокодили са застреляни до смърт“.

Маоминг в провинция Гуангдонг е дом на редица ферми за крокодили. Те се отглеждат както за кожата, така и за месо.

Може да се интересувате и от:

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР