Десетки концерти, забавления и 18-метровата коледна елха за празника на

...
Десетки концерти, забавления и 18-метровата коледна елха за празника на
Коментари Харесай

Над 5 000 бургазлии с обща снимка на Никулден

Десетки концерти, занимания и 18-метровата коледна елха за празника на града

Над 5 000 бургазлии с
обща фотография на Никулден

Всеки именяк получава от кмета Димитър Николов морско шалче и значка

Десетки хиляди щастливи и усмихнати бургазлии ще излязат на Никулден по улиците и площадите на морската перла, с цел да честват дружно Деня на града си. Купонът ще тече от сутринта до вечерта като на разнообразни подиуми ще се изявяват хитови реализатори, типичен квартети, инструментални обединения и рок групи. Най-голяма страст обаче носи общата фотография на именяците. За седма поредна година Община Бургас кани всички, които носят името на настойника на морския град – свети Николай Чудотворец, да продължат една от новите обичаи на 6 декември, като се съберат в 13.30 часа на площад „ Атанас Сиреков “ за обща фотография. Инициативата се трансформира в непокътната бургаска марка и е неизменима част от тържествата за празника на града – Никулден. „ Златната “ фотография ще бъде изпратена за предпазване в Държавен списък - Бургас, където ще бъде непокътната за идните генерации.
Преди общата снимка с кмета Димитър Николов, всеки именник ще получи като подарък моряшко шалче и специфичната отличителна значка във връзка своя празник с придобилия локална известност надпис – „ На Никулден имам имен ден “. Статистиката демонстрира, че точният брой на именяците на територията на община Бургас е 7 251, а в града – 5 853. Най-много носещи името на светеца живеят в Централна градска част – 1500, в к-с „ Меден рудник “ – 1300 и в к-с „ Славейков “ – 900.
Забавленията за празника на Бургас стартират тъкмо в 10 ч. в добре познатото на всички бургазлии Никулденско градче в градинката до Часовника. На сцената с корабчето ще е първият от многото празнични концерти. Добро въодушевление на бургазлии ще „ подаряват “ музикантите от рок група “FOUR ” и градският духов оркестър. Освен тях, обичани и известни песни ще извършват децата от музикалното учебно заведение в Бургас „ Проф. Панчо Владигеров “ и от вокална група „ Морски песъчинки “ с диригент Милена Добрева.
Арт зона с работилнички за дребни и огромни ще бъде ситуирана в празничното никулденско градче. Шест шатри, проведени от Арт къща „ Ла Малена “, ще оферират на бургазлии сами да изработят никулденски картички, риби и всевъзможни морски жители от филц, да нарисуват картини от пясък, морски съкровища, да създадат сами нашумелите безвредни желета – слайм и изображение на огромна риба с формат А1 от пластмасови капачки.
Много музика и танци ще има от 11.00 часа. На сцена до Компаса ще се раздават квартет “Арте ” и рок бандата “Stiff Bone ”. Следващото “горещо ” място в декемврийския ден ще бъде пред постройката на Археологическия музей на ул. “Богориди ” 21, където ще свирят класическите музиканти от квартет “Вива ” и рок групата “Euphoria ”.
 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР