Десетки коне се очаква да влязат в надпреварата за призовите

...
Десетки коне се очаква да влязат в надпреварата за призовите
Коментари Харесай

Конкурс за най-красив кон в Асеновград по случай 6-ти май

Десетки коне се чака да влязат в конкуренцията за призовите места на конните надбягвания в събота в  Асеновград.  Община  Асеновград, Оперативна програма ”Туризъм ”  и Сдружението по коневъдство и конен спорт „ Цар Иван Асен II ” провеждат надпреварата по повод  Гергьовден.

По традиция конни надбягвания или познатите кушии се организират в Асеновград на Тодоровден. Но тогава атмосферните условия бяха доста тежки и не разрешиха това да се случи, по тази причина уредниците взеха решение да ги анулират за по-благоприятно време.

Началото е несъмнено за 11.00 часа, когато стартира регистрацията на искащите да се състезават. Надпреварата е разграничена на три кръга – надпреварване, прескачане на трудности и конкурс за най-красив кон. За спечелилите са планувани купи, грамоти и парични награди обезпечени от Община Асеновград и Оперативна програма ”Туризъм ”.

Очаква се ползата към събитието да е огромен и да има доста гости, споделиха Димитър Кирков, шеф на  Оперативна програма ”Туризъм ” и Димитър Пейниров, ръководител на Сдружението по коневъдство и конен спорт „ Цар Иван Асен II ”.

Освен надбягванията с коне, за празника на българската войска са предвидени  още начинания.  В петък (4-ти май) от 17.30 часа  ще бъде открита гостуващата фотоизложба от община Хисаря на обредни хлябове и обичаи от район Тракия  „ Добре пристигнали в България ”. На 6-ти май (неделя),  на пл. „ Акад.Н. Хайтов ” от 11:30 часа  ще се организира Тържествен обред по издигане на националното знаме от Военно формирование 24490. След това асеновградчани ще се забавляват с празничен концерт на Конушенския оркестър с живописен началник Никола Илиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР