Десетки колеги и приятели на починалата от коронавирус д-р Илияна

...
Десетки колеги и приятели на починалата от коронавирус д-р Илияна
Коментари Харесай

Десетки хора изпратиха лекарката от Сливен, починала от коронавируса

Десетки сътрудници и другари на умрялата от ковид доктор Илияна Иванова пристигнаха пред болничното заведение в Сливен, с цел да се простят алегорично с нея. С минута безмълвие и нестихващи овации бе почетена паметта на доктор Иванова. Тя бе заровена в следобедните часове в стеснен фамилен кръг.

От понеделник медиците в болничното заведение ще бъдат помолени непринудено да отидат да работят месец в Инфекциозното поделение, тъй като има дефицит на личен състав, заяви пред събралите се медици шефът на здравното заведение доктор Василав Петров:

„ Д-р Иванова през целия си живот беше отдадена на здравната специалност по този начин, както доста малко хора са го правили, “ сподели доктор Богдан Сотиров, ръководител на районната гилдия на Български лекарски съюз Сливен.

" Д-р Илияна Иванова ще бъде образец за всички във нейната безрезервност и дълга. Не приказваме за Хипократовата клетва, която е. Тук приказваме за още по-високо измерение, тъй като тя работи до последно на най-натоварения фронт и даде живота си ".

„ Изключително самоотвержен доктор, извънредно радушен “ - по този начин доктор Юлия Бянкова разказа умрялата си колежка:

" Чисто човешки страсти ме вълнуват и мен персонално, и моите сътрудници в този миг. Още един път желая да изкажа най-искрените си съчувствия към фамилията ".

Днес доктор Илияна Иванова бе изпратена в последният си път под нестихващите овации на своите сътрудници и съграждани.

Д-р Иванова работеше в Инфекциозното поделение на болничното заведение в града и лекуваше пациенти с Covid-19. Да запалителен свещ на прозорците си, в памет на доктор Иванова, която загуби живота си до момента в който се бореше да избави нашите, пък бе апел към българите, насочен във Facebook.

*Снимка: Стоян Радев, БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР