Десетки коали бяха намерени мъртви или пострадали заради изсичане на

...
Десетки коали бяха намерени мъртви или пострадали заради изсичане на
Коментари Харесай

Десетки коали бяха намерени мъртви заради сеч на евкалиптови дървета

Десетки коали бяха открити мъртви или потърпевши поради изсичане на евкалиптови дървета в австралийския щат Виктория.

Вечнозелените дървета, които са съществена част от хабитата на животните е бил съвсем погубен от булдозери през декември.
Прежадняла коала пие вода от пътя (ВИДЕО) След горските пожари, в Австралия заваляха значителни дъждове, от които животното се възползва, с цел да утоли жаждата си
Едва няколко дървета са останали непокътнати, написа Би Би Си.

Някои от коалите са починали поради липса на храна, а другите най-вероятно са били прегазени от машините. Към момента ветеринари се грижат за към 80 от оживелите животни. Други 25 са били евтаназирани.

След сечта са постъпили стотици сигнали за гладуващи и убити коали, твърди екоорганизацията Friends of the Earth Australia.
Австралия в пламъци: Ще има ли живот след огнения пъкъл? Експерти се притесняват, че някои типове животни ще изчезнат, само че към момента не е късно екосистемата на континента да бъде възобновена
От групата Animals Australia обявиха, че са изпратени екипи на мястото, с цел да спасят колкото е допустимо повече от животните.



„ Все още събираме информация какво тъкмо се е случило, само че наподобява, че има няколко нарушавания на закона, в това число и в този за принуждение против животните. Ще пожелаваме съдействието на управляващите “, обясниха от организацията.
Бебе коала се роди в зоопарк в Маями за първи път от 28 години Малкото, наречено Хоуп, което значи вяра, е родено в края на май, само че едвам в този момент излезе от утробата на майка си
Към момента се води следствие. Към момента не е открита компанията, която е изсякла гората. От сектора обявиха, че евкалиптовите дървета са били изсечени през ноември и всички ограничения за запазване на животните са били спазени.

Инцидентът идва след месеци на суша и горски пожари, които обгърнаха Австралия. Милиони животни, измежду които коали, пострадаха или изгубиха живота си в опустошителните пламъци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР