Десетки къщи в Кресна са обект на проверка за откриване

...
Десетки къщи в Кресна са обект на проверка за откриване
Коментари Харесай

В Кресна почерня от полиция

Десетки къщи в Кресна са обект на инспекция за разкриване на изборни туристи - нови поданици на Кресна, регистрирани преди към 6 месеца в града.

Тази заран изненадващо служителите на реда щурмуваха над 30 адреса, посочени като местоживеене на всякакви хора, пришълци в града доскоро повече от 6 месеца, процедура позната, с цел да се усили броя на гласоподавателите в интерес на претендент за кмет. Регистрират се минимум 6 месеца преди изборния месец, с цел да отговорят на изискването за уседналост, написа struma.com.

Припомняме, че неведнъж в полицията бяха подавани сигнали, че един от претендентите за кметове в Кресна записва хора от всички краища на България, има и македонци, които да му служат в идните избори.

Сигналите бяха подавани от всякакви политически партии и поданици на града, че на техните адреси са регистрирани хора, които те не познават. Внушителна е цифрата на новите поданици на Кресна, които съгласно мълвата никой не е виждал.

Днес полицията би трябвало да откри дали се касае за познатия избирателен туризъм, или Кресна просто се е трансформирала в желано място за живеене, та стотици са се настанили тук от началото на изборната година.

Започнаха да постъпват и сигнали за развилнели се купувачи на гласове съвсем на всички места в Пиринско. Преди към час в редакцията ни се получи и сигнал за избирателен туризъм в благоевградско село, където са били регистрирани над 60 македонци, албанци и някакви лица с арабски имена.

Изобретателни са мераклиите за кметове в региона, работа на полицията е да потвърди има ли закононарушение в сходни дейности. Очаквайте детайлности от полицейската акция в Кресна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР