Десетки къщи, дворове и ниви пострадаха при проливните дъждове с

...
Десетки къщи, дворове и ниви пострадаха при проливните дъждове с
Коментари Харесай

След градушката: Ще бъдат компенсирани земеделци с изцяло унищожена продукция

Десетки къщи, дворове и ниви пострадаха при проливните дъждове с градушка в община Свищов. За да огледат вредите от тях и да набележат ограничения за справяне с последствията, тази заран в региона пристигнаха земеделският министър Десислава Танева, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност " Николай Николов.

Над 70 000 декара земеделска земя е потърпевша от градушките в Североизточна България.
Георги Георгиев, кмет на село Морава: Около 16,30 часа през вчерашния ден още веднъж падна мощен дъжд с градушка. Напълно унищожени са две улици, затлачено е дерето, наводнени са мазетата на четири къщи. Всички ниви и посеви са наранени. Прекъсната беше жп връзката към Свищов, само че повредата към този момент е отстранена.
В село Морава ще разчитат на помощта на страната за възобновяване на загубите.


След следващото злополучие, което наводни десетки къщи, дворове, ниви и отнесе пътища, тази заран след работна среща, земеделският министър Десислава Танева сподели, че ще бъдат обезщетени земеделците, които имат 100 % вреди.
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: След отичането на водата ще бъде направено проучване на площите и работи държавна помощ за изцяло пропаднали площи. Компенсацията е по-добра, когато има обезпечаване на тези площи.
Екипи на пожарната не престават да работят по отстраняването на вредите.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: От момента на настъпване на това злополучие сме по отношение на кмета на община Свищов. Към момента можем да кажем, че няма потърпевши физически хора. Има опустошения на инфраструктурата, както на железопътната, по този начин и на пътната.
След работната среща в община Свищов двамата министри направиха оглед на най-тежко потърпевшите села в региона Драгомирово и Морава, където има отнесена пътна настилка, дворовете на десетки къщи и хиляди декари аграрни площи са наводнени.

В село Морава Министрите Десислава Танева и Младен Маринов се срещнаха и със земеделските производители, чиито насаждения са унищожени след пороя.

  70 000 дeкара земи са изумени от градушките 70 000 дeкара земи са изумени от градушките
Градушките са засегнали към 70 000 дка земи, заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.В момента работи държавна помощ з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР