Десетки камиони минаха по най-оживения булевард в Пловдив - Цар

...
Десетки камиони минаха по най-оживения булевард в Пловдив - Цар
Коментари Харесай

Мощен протест в Пловдив, бул. Руски е блокиран!

Десетки камиони минаха по най-оживения бул. в Пловдив - " Цар Борис Трети Обединител ", а по-късно и по бул. " Шести септември " и " Руски " в символ на митинг, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Представители на разнообразни превозвачи се събраха през днешния ден сутринта на бул. " Кукленско шосе ", а малко преди 11.00 часа стартира и шествието им из града.

" Протестът е единственият метод за диалог с държавното управление, тъй като не срещаме разбираме. Във всяка европейска страна работи пакет от ограничения за поддръжка на бизнеса и жителите, а в България няма " - каза Илия Костурски, член на УС на Съюза на интернационалните превозвачи. 

Превозвачите имат три съществени претенции, с които считат, че ще се овладее инфлацията - понижаване с 50% на акциза на горивата, което ще докара в това число до понижаване на цените на стоките в магазините, изключването на биокомпонентите от цената на горивото, мораториум за 6 месеца върху обсега и цените на тол таксите. Костурски посочи, че в случай че не се одобряват настояванията им, цените на транспортите неизбежно ще се усилят. 

" Протестираме поради високите цени на горивата и неприятните пътища. Надяваме се държавното управление да обърне внимание на нашите митинги " - сподели Рангел Делев.

" Протестът ни е обществен. 85 000 камиона регистрирани в България, половината работят в Европа, а от нас желаят да се съберат половин милиард лв.. Ако има нарастване, транспортът ще коства 4-5 лв. на километър, а в този момент работим за 1.50 лева./км " - добави Владимир Майсторов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР