Десетки журналисти от водещите български електронни, интернет и печатни медии

...
Десетки журналисти от водещите български електронни, интернет и печатни медии
Коментари Харесай

Журналистическият протест в София в снимки

Десетки публицисти от водещите български електронни, интернет и печатни медии се събраха сред 9 и 10.30 ч. през днешния ден пред Министерския съвет в София на митинг в отговор към държанието на депутата Антон Тодоров от ГЕРБ и вицепремиера Валери Симеонов, които насочиха директни закани в ефира на Нова телевизия към водещия Виктор Николаев. 

Журналисти стачкуват пред Министерски съвет против заканите и ултиматумите

Събитието беше гражданско, срещу натиска върху медиите, в интерес на медийната независимост и опцията публицистите да си правят работата. То беше проведено от Асоциацията на европейските публицисти - България. 

" В навечерието на българското председателство на ЕС медиите в страната получиха ултиматум. Той им бе изпратен от пресслужбата на Министерския съвет. Ултиматуми се връчват преди оповестяване на война. В случая това се прави от най-високата инстанция, представляваща изпълнителната власт. Изпратеното по този метод не може да бъде одобрявано за персонално мнение на Валери Симеонов, а е публична позиция на страната, която намерено застава против най-големите медии в страната. Подобен акт е без казус в българската история. В нито един интервал държавното управление не си е разрешавало да дава ултиматуми на медиите в България ", обявиха уредниците на митинга.

Междувременно стана ясно, че Народното събрание приема оставката на депутата Антон Тодоров след случая. 

Ето и фотоси от митинга на публицистите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР