Десетки журналисти и граждани се събраха пред Българското национално радио

...
Десетки журналисти и граждани се събраха пред Българското национално радио
Коментари Харесай

Жива верига за свободата на словото и искане за международно разследване на скандала в БНР


Десетки публицисти и жители се събраха пред Българското национално радио (БНР) в четвъртък на митинг в отбрана на свободата на словото. Мотото на демонстрацията беше " Да дадем сигнал ", а мотивът бе опитът дългогодишната журналистка водеща в публичното радио Силвия Великова да бъде свалена от ефир, както и невижданото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт " на 13 септември.

Протестът бе проведен от Асоциацията на европейските публицисти, която упорства за обективно следствие на случая, което да стигне до хората, оказвали напън върху генералния шеф на публичното радио Светослав Костов.

Събралите се подредиха алегорично в жива верига по бул. " Драган Цанков " до Телевизионната кула, намираща се на към километър от постройката на радиото. Демонстрантите носеха номера от 1 до 111, макар че хората бяха доста повече. Целта беше номерацията да се покаже мястото, което заема България по независимост на словото в класацията на " Репортери без граница ".

Участниците си предаваха от ръка на ръка остаряло радио, което алегорично да стигне до кулата, която разпръсква сигнала на БНР. Идеята на протестиращите бе да се напомни за замлъкването на БНР и нелепите пояснения на управлението за какво това се е случило.

" Догодина ще ни трябват повече номера ", споделяха събралите се, съгласно които България ще падне още по-надолу в класацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР