Десетки жители на Своге и околните села се събраха на

...
Десетки жители на Своге и околните села се събраха на
Коментари Харесай

Протест на фаталната отсечка край Своге

Десетки поданици на Своге и близките села се събраха на митинг на мястото, където в събота стана тежката злополука.

Хората настояха за незабавни ограничения от страна на страната за обезопасяване на рисковия пътен сектор и за санкции за отговорните за нещастието. Предвождани от двама свещеници протестиращите изминаха пешком повече от един километър до мястото на злополуката, където поставиха венци и цветя и възпламениха свещи в памет на жертвите на тежката злополука. На пътя йеромонах Рафаил отслужи молитва за отърваване от всяко зло и се обърна към присъстващите с апел: "Да се смирим до такава степен, че да потърсим в себе си виновността, че допуснахме нещата да стигнат дотук, само че оттова нататък нашето примирение би трябвало да премине в яд, в непоносимост. Нетърпимост към това незаконно корумпирано ръководство, корупцията във всяка нейна форма. "

Протестиращите настояха за оставки на всички равнища и за санкции на отговорните за нещастието. "Хората поддържаха водача. Те са пътували с този човек. Но, по този начин е най-угодно на всички, просто постоянно би трябвало някой да поеме виновността. Трябваше да има оставки, оставки, оставки на всякакво равнище ", обявиха протестиращи пред БНР.

Протестът се охраняваше от полицейски екипи. Хората са безапелационни, че в четвъртък още веднъж ще бъдат на същото място и ще идват всяка вечер, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР