Десетки жители на столичния квартал „Горубляне” излязоха отново на протест

...
Десетки жители на столичния квартал „Горубляне” излязоха отново на протест
Коментари Харесай

Нов протест в „Горубляне” срещу плановете за парк

Десетки поданици на столичния квартал „ Горубляне” излязоха още веднъж на митинг против проектите за създаване на парк върху частни парцели.

„ Долу ръцете от земята на нашите деди”, „ Частната благосъстоятелност е неприкосновена”, „ Земята на горублянци 1956 г – в Трудово-кооперативно земеделско стопанство, 2018 г – в парк Изток” – са единствено част от плакатите, които локалните издигнаха по време на митинга си, заяви БГНЕС.

Движението в региона на Околовръстното шосе и бул. „ Самоковско шосе” беше краткотрайно лимитирано.
Жители на Горубляне имат данни за желани подкупи от Десислава Иванчева Жители на столичния Горубляне, Панчарево, Симеоново и Драгалевци излязоха на следващ митинг против построяването на парк „ Изток ” в регион Младост
Собственици на терени, върху които се възнамерява да се построи бъдещия парк, са на мнение, че този той няма да се осъществя в близко бъдеще и зад концепцията се крият други проекти.

Снимка: БГНЕС

Затова свидетелстват и измененията, които се вършат в Закона за устройството и застрояването на Столичната община, настояват притежателите на земи. Те са уверени, че по този метод Общината цели да ги лиши от опцията да сменят предназначението на терените си, които все още са отредени за озеленяване.

Според протестиращите към 500 семейства са наранени от плана, който планува зелени площи върху 1250 декара.

Снимка: БГНЕС

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР