Десетки жители на шуменските квартали Макак и Мътница протестираха срещу

...
Десетки жители на шуменските квартали Макак и Мътница протестираха срещу
Коментари Харесай

Шуменски квартали на протест заради винетки за влизане в града

Десетки поданици на шуменските квартали " Макак " и " Мътница " стачкуваха против условието да имат винетки, с цел да пътуват до регионалния град. Те се събраха на входа на " Макак ", където желаеха и оставката на шефа на Областното пътно ръководство Димитър Ковачев.

Шумен
 © Българска телеграфна агенция
" За да се стигне до Шумен се минава и по републикански път, само че се водим квартал, а не село и не би трябвало да ни се желаят винетки ", изясни гражданин на кв. " Макак ".

Недоволните жители обявиха, че на следващия ден имат подготвеност да стачкуват и в кв. " Мътница ". Част от тях споделиха, че в случай че няма резултат от дейностите им или решение по казуса, след 1 февруари ще провеждат митинги, включващи и затваряне на пътища.

Жителите на двата квартала се отхвърлиха от първичното си желание да изразят недоволството си през днешния ден на кръговото кръстовище на пътя София-Варна, край кв. " Макак ", откакто от АПИ не са разрешили митинг на това място.

Част от тях през вчерашния ден се срещнаха с кмета на Шумен Любомир Христов, който ги осведоми, че има опция условието за винетки за жителите на двата квартала да отпадне, откакто е разговарял с управлението на АПИ и Министерство на регионалното развитие.

Общинският съвет в Шумен първо би трябвало да поддържа подготвяна от Христов докладна бележка с сходно искане, след което да се изпрати писмо до Министерство на регионалното развитие с решението и искане за пренасяне на зоната на деяние на винетките.

По думите на Христов друга опция за отпадане на винетките за жителите на двата квартала е в случай че съответните пътни сектори бъдат трансферирани от страната на общината, само че нужните средства за поддръжката им са прекомерно доста за локалната администрация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР