Десетки жители на Русе сигнализират за схеми с измами при

...
Десетки жители на Русе сигнализират за схеми с измами при
Коментари Харесай

Мръсна схема за пари: Строители мамят при саниране, изнудват и заплашват клиентите си ВИДЕО

Десетки поданици на Русе алармират за схеми с измами при ремонтни действия. Става въпрос за саниране на блокове.

Някои от майсторите сами предложили услугите си, а други хората намирали по разгласи. В следствие на Нова тв по тематиката, журналистката Тина Ивайлова демонстрира изплашени възрастни хора, които настояват че са изнудвани.

Една от тях е Йорданка Георгиева. Майсторите й поискали 5000 лв.. След като споделила, че не може да отдели толкоз, те я заплашили, че ще изпотрошат дома й и ще откраднат движимостите й. Потърпевша е и нейна съседка и другарка.

Измамниците даже съпровождат жертвите си до банки, с цел да теглят пари, в случай че нямат задоволително налични.

Схемата, по която работят, е следната: идват няколко души, оферират на ниска цена, само че първокласен ремонт, а бонусът е, че всичко завършва от няколко часа до два дни.

Първоначално афишират ниска цена, само че след това сумата стартира бързо да набъбва. Майсторите дават обещание, че след известно време ще дадат на клиентите си и касови бележки, само че това по този начин и не се случва.

Обявите на строителните бригади са разлепени на всички места по стълбовете в Русе. Телефонните номера са едни и същи. Прави усещане обаче, че името на строителната бригада е друго.

След позвъняване на един от телефоните бригадата идва на посочения адрес за по-малко от час. Първоначално се появяват трима души. Единият се показва за Борис.

Заявяват, че всички посочени от подставеното лице действия ще бъдат осъществени против 400 лева И стартират незабавно да работят. Бързо се провеждат и стават четирима. Впоследствие стартират да изреждат още работи, които би трябвало да бъдат осъществени. Оказва се, че те качват и цената на услугата.

На идната заран служащите още веднъж се умножават и стават 7 индивида. Идват с няколко коли. Казват, че работят освен в Русе, а и в други градове.

Подаден е сигнал до полицията. Направена е организация и чиновници на Сектор „ Противодействие на престъпната престъпност “ към ОД- Министерство на вътрешните работи Русе се нареждат към блока.

След като работата е съвсем свършена, началникът на майсторите е подготвен да подпише контракт. Тогава разкрива какъв брой доста неща са направени в допълнение.

Освен това се оказва, че контрактът е със същия човек, с който и една от пострадалите подписва контракт - Златко Борисов Маринов. Работниците обаче са разнообразни.

Два часа, откакто получават капаро от 250 лв., желаят и останалата част от сумата, която след новите калкулации, нараства до 920 лева, и то без ламарините.

Когато екипът на Нова тв се разкрива и майсторите схващат, че са снимани със скрита камера, Борис стартира да отхвърля съвсем всичко, което е споделил часове по-рано.

А строителният механик Петър Ганев декларира, че работата, свършена от бригадата, не е качествена и направената изолираност няма да издържи дълго.

Специалистът поучава за сходни услуги хората да се обръщат единствено към лицензирани компании и да заверяват нотариално подписаните контракти.

Спецпрокуратурата е образувала досъдебно произвеждане по 30 тъжби на пострадали хора от Русе.

А има и такива, които от боязън не са съобщили, че са изнудвани и заплашвани. За страдание сходен тип машинация се потвърждава доста мъчно. Вероятно и това е повода схемата да работи безотказно даже в сезон, който не е подобаващ за подобен тип строителни действия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР