Десетки жители на ромския квартал „Победа в Бургас протестираха пред

...
Десетки жители на ромския квартал „Победа в Бургас протестираха пред
Коментари Харесай

Роми от бургаския квартал „Победа“ протестираха заради спряна вода

Десетки поданици на ромския квартал „ Победа " в Бургас стачкуваха пред постройката на общината тази заран. Те упорстват да им бъде възобновено водоснабдяването в квартала. Заради насъбрани близо 100 хиляди лв. отговорности към сдружението ВиК, от 4 месеца, водата в по-голямата част на квартала е спряна.

С крясъци и плакати с апели за оставката на шефа на водоснабдителното сдружение в Бургас, близо 2 часа роми стачкуваха на централния площад в града. Причините за недоволството:

" Искаме да ни пуснат водата. Аз имам седем деца, би трябвало да се къпят. Няма да ги пускат учителите. Не ни пускат в рейсовете, тъй като миришем ".

" Ние сега плащаме ток, желаеме да плащаме и вода, желаеме да плащаме и налога за къщата ".

" Искаме да се изготви погасителен проект за насъбраните отговорности ", сподели юрист Димитър Вълчев, който пази ползите на гражданин на квартала. " Това, което желаят от ВиК, е да заплатят едновременно сумата от 100 хиляди лв., за която към сегашния миг не са показани никакви документи ".

" Проблемът е, че множеството фамилии незаконно са се присъединили към мрежата на ВиК ", сподели представителят на сдружението Димитър Гюров.

" Ние взехме решение по следният метод, показваш акт за благосъстоятелност, показваш, че имаш построена водомерна шахта, показваш, че нямаш обвързване към ВиК сдружението и още веднъж имаш вода ".

В момента с шествие по оживени булеварди протестиращите роми се връщат в квартала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР