Десетки жители на родопското село Проглед блокираха с жива верига

...
Десетки жители на родопското село Проглед блокираха с жива верига
Коментари Харесай

Недоволни жители блокираха с жива верига пътя за Смолян

Десетки поданици на родопското село Проглед блокираха с жива верига основния път за Смолян. Те стопираха придвижването в символ на митинг, тъй като държавните пари за асфалтиране на улиците нямало да доближат до тях. Държавата е отпуснала 950 хиляди лв. за ремонт на пъщита в община Чепеларе. Парите за село Проглед били 218 хиляди лв.. Общинските съветници обаче желали да пренасочат средствата към други три села.

В калните улици в Проглед затъвали камионите, събиращи сметта, а колите за спешна помощ буксували. Улиците в селото били разкопани поради смяна на основния тръбопровод. Близо пет месеца жителите на Проглед и туристите стояли на изсъхнало, а питейна вода им доставяли с водоноски от Чепеларе.

Държавата поела ангажимент да асфалтира улиците и отпуснала средствата, само че съгласно локалната администрация от ремонт на улиците се нуждят и другите села.

Според ръководителя на Общинския съвет Росица Черпокова жителите на Проглед били подведени.

" Хората в селото са заблудени с иформацията, тъй като на никое място в разпореждане на Министерски съвет от 24 ноември 2017 година не е упоменато, че тези пари са за улица в Проглед ", безапелационна бе тя.

Така в този момент жителите щели да получат единствено 18 хиляди лв. за чакълиране на пътищата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР