Десетки жители на мадридския квартал Фуенлабрада се събраха в знак

...
Десетки жители на мадридския квартал Фуенлабрада се събраха в знак
Коментари Харесай

Протест в Мадрид след затягането на мерките срещу Covid

Десетки поданици на мадридския квартал " Фуенлабрада " се събраха в символ на митинг против рестриктивните мерки, които влизат в действие от на следващия ден в опит да се спре лавинообразното увеличение на случаите на Covid-19.

Кварталът е един от 37-те региона, за които ще важат рестриктивните мерки, въведени от общинските управляващи, а Мадрид е най-пострадалата от коноравируса столица в Европа.

Над 640 хиляди инфектирани и близо 30 хиляди и 500 умряли. Това е тъжната статистика към днешна дата за Испания. Само в Мадрид през последните 2 седмици болните от Covid-19 са се нараснали с над 45 хиляди души, което я прави най-засегнатата от пандемията европейска столица.

Това накара управляващите да вкарат строги ограничения за напредване в 37 области и да лимитират контактите до 6 души от фамилията.

Животът на над 850 хиляди души ще претърпи още веднъж съществени промени. Мерките, които бяха оповестени в петък следобяд, в началото бяха признати с примирие и подозрение, само че единствено ден по късно изкараха на улицата десетки поданици на засегнатите квартали.

Протестиращите скандираха " Това е сегрегация, а не задържане ". Налице е яд, отчаяние и учудване, разяснява Хорхе Накарино, представител на Асоциацията " Пуенте де Валекас-Сан Диего ", един от кварталите, наранени от рестриктивните мерки. Според него хората се усещат подценени и изоставени от управляващите, намеквайки за класова ненавист.

Общото мнение е, че рестриктивните мерки ще окажат мощно въздействие, само че не върху подвижността, а върху стопанската система в кварталите на работническата класа като " Валекас ".

Става въпрос за някои от най-бедните квартали на Мадрид , където съгласно жителите има потребност от санитарни, а не полицейски запаси.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР