Десетки жители излязоха на протест в Буковлък заради разногласията между

...
Десетки жители излязоха на протест в Буковлък заради разногласията между
Коментари Харесай

Напрежение и протест в Буковлък

Десетки поданици излязоха на митинг в Буковлък поради различията сред институциите. До това напрежение се стигна поради това, че тази заран от Националния действен щаб оповестиха, че карантина за плевенското село няма да има.
Решение за затваряне обаче можели да вземат Областният щаб и локалното РЗИ. Затова се стигна и до несъгласие сред локалните и кмета на селото, който изиска карантинирането му. Според щаба броят на заболелите е дребен – единствено четири и не постанова затваряне на обитаемото място.
„ В село Буковлък са към 4 000 души население и четирима инфектирани с ковид. Това е прекомерно дребна численост за налагане на карантина на цялото село. На локално равнище могат да вземат такова решение. Дали сме инструкции да се разшири търсенето на инфектирани и контактни лица там ", посочи ген. Мутафчийски по време на постоянния брифинг в сряда.
„ Разногласието сред институциите води до напрежение. Няма никакво взаимоотношение. Сега ми споделиха, че нашето РЗИ може да затвори. Отделно кметът на града може да вземи по-тежки ограничения от щаба, в случай че реши. Но, всеки бяга от отговорност ", сподели кметът на селото Росен Русанов.
Ситуацията в Буковлък към този момент е спокойна. В ромската махала има засилено полицейско наличие. А решение за затваряне на селото ще се вземе късно довечера, откакто излязат пробите, които през вчерашния ден са взети от близки до четирите инфектирани в селото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР