Десетки жертви и разрушения след земетресението с магнитуд 6,4, разлюляло

...
Десетки жертви и разрушения след земетресението с магнитуд 6,4, разлюляло
Коментари Харесай

В Дуръс се опитват да спасят затрупано семейство с деца

Десетки жертви и опустошения след земетресението с магнитуд 6,4, разлюляло Албания във вторник. Усилията са съсредоточени към рухналите здания в търсене на оживели. Но в случай че в Тумане към този момент няма вяра, в Дуръс цяла нощ избавителните екипи се опитваха да открият семейство с деца, за които се допуска, че са под руините.

Жител на Дуръс: Животът в Дуръс е злополука. Не споделям, че държавното управление не прави нищо - донесоха ни храна и други неща. Проблемът е кой ще се погрижи за потърпевшите здания, където живеем.
Жителите на Дуръс прекараха втора нощ навън, настанени в палатки или на тревата на градския футболен стадион. Повечето хора се опасяват да се върнат вкъщи поради продължаващите, въпреки и по-леки, земетресения.
Жителка на Дуръс: Силното земетресение доста ме изплаши. Помислих си, че цялата постройка ще се срути. Тухлите се виждаха, върху нас падаше гипс, до момента в който бягахме.
В столицата Тирана и най-засегнатите от труса адриатически градове е оповестено изключително състояние.

Министър-председателят на Албания Еди Рама даде обещание, че държавното управление няма да остави нито един човек без покрив. Временно хората са настанявани в хотели, учебни заведения и даже гимнастически салони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР