Десетки излязоха на протест в защита на Родилното отделение в

...
Десетки излязоха на протест в защита на Родилното отделение в
Коментари Харесай

Десетки излязоха на протест в защита на родилното отделение в Карловската болница

Десетки излязоха на митинг в отбрана на Родилното поделение в Карловската болница Десетки поданици на Карлово се оповестиха за опазване активността на Акушеро-гинекологичното (АГ) поделение на общинската болница в подбалканския град.  Протестът на хората беше подсилен от локалната администрация и лекарите от лечебното заведение. Недоволството си показаха и хора от прилежащи общини.

Протестните дейности на жителите на града на Левски са предизвикани от решението на пловдивската Здравна каса да спре финансирането по клиничните пътеки на АГ отделението в болничното заведение. В него работи един анестезиолог на цялостен щат , а според изискванията на НЗОК трябва да има най-малко двама.

За да изпълнят критериите за подписване на контракти по клинични пътеки, в родилното поделение на болничното заведение, която е общинска, на 4 часа работят още няколко анестезиолога.

Според Здравната каса в Пловдив обаче, това не дава отговор на нормативната база. Жителите на Карлово и прилежащите общини упорстват родилното поделение в болничното заведение да продължи да работи, както и до момента.

Решението за закриване на АГ отделението е обжалвано от Община Карлово. Болницата обслужва близо 80 000 души от няколко общини, изясни кметът на града Емил Кабаиванов. Той към този момент дефинира решението на пловдивската Здравна каса като е нелегално и заподозря , че зад него стоят ползи на огромни частни лечебни заведения в града на тепетата.  -->

По казуса се чакаше решение на Административния съд в Пловдив. Стана ясно, че магистратите са се произнесли в интерес на лечебното заведение. Ако от Здравната каса решат да апелират, жителите на Карлово, общинската администрация и медиците са подготвени още веднъж да излязат на митинг, с цел да запазят активността на  АГ отделението в болничното заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР