Десетки излязоха на протест близо до френската военна база в

...
Десетки излязоха на протест близо до френската военна база в
Коментари Харесай

Поддръжниците на преврата настояват френският посланик да си тръгне от Нигер

Десетки излязоха на митинг покрай френската военна база в Ниамей, с цел да припомнят на френския дипломат за ултиматума от хунтата в Нигер, която му даде 48 часа да напусне страната.

 
Дойдох да поддържа заминаването на френските военни от Нигер. Трябва да ни чуят, Знам, че ни чуват. Хора идват тук всеки ден. Хората страдат. Западноафриканските водачи усилват глобите. Тук сме и ще се борим до гибел.
Протестиращ

През уикенда 20 хиляди души, подкрепящи водачите на преврата, се събраха на стадион в нигерската столица, където бяха отправени рецензии към Франция.

 
Не желаеме френската войска в Нигер. Нека французите си тръгнат. Да се върнат във Франция. Не ги желаеме повече. Те убиха нашите братя, татковци и деца.
Абу Кунче, протестираща

Според Париж обаче военната хунта няма пълномощия да експулсира френския дипломат или да пробва да приключи споразуменията сред Франция и някогашната ѝ колония Нигер. В африканската страна има близо 1500 френски бойци. Те помагаха на президента Мохамед Базум, който беше свален от власт предишния месец, в битката с джихадистите. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР