Десетки италианци се редят на опашки пред данъчни служби, за

...
Десетки италианци се редят на опашки пред данъчни служби, за
Коментари Харесай

Опашки в Италия за пари, обещани от победител на изборите

Десетки италианци се редят на опашки пред данъчни служби, с цел да желаят пари, обещани от антисистемното Движение „ 5 звезди “, победило на изборите в неделя, въпреки че партията още не е на власт, заяви Агенция Франс Прес.

Негово основно заричане бе да обезпечи категоричен базов приход за безработните в размер от 700 до 3000 евро.

Движението получи 33% на изборите, като стана най-влиятелната независима партия, само че не получи повече гласове от десничарска коалиция. Двете обединения търсят съдружници за образуване на парламентарно болшинство.

Това обаче не попречи на гласоподаватели в Южна Италия към този момент да желаят обещаното от „ 5 звезди “ в изборната акция.

„ 5 звезди “ завоюва. Дайте ни формуляри да си получим базовия приход “, казвали хора на локалната данъчна работа в град Джовинацо край Бари, оповестяват италиански медии.

От началото на седмицата минимум 50 души отишли в друга работа в Бари, с цел да желаят информация за схемата. Там към този момент дефинирали отговор на такива запитвания: „ Засега няма влезнали в действие ограничения за подобен документ “.

А в данъчния център в Палермо даже поставили надпис: „ Не предлагаме категоричен базов приход ".

Обещанието на „ 5 звезди “ за подобен приход, макак че бе съпроводено с условия, се оказа изключително известно измежду младите гласоподаватели на възраст 25-34 години, измежду които безработицата е 17%. То обаче бе остро подложено на критика от другите партии, като някои го нарекоха " премия за мързел ".

Според оценки в медиите използването на схемата ще коства на италианската страна 15 милиарда евро годишно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР