Десетки хотели вече се записаха за новата хуманитарна програма за

...
Десетки хотели вече се записаха за новата хуманитарна програма за
Коментари Харесай

Редица хотели с интерес към новата хуманитарна програма за настаняване на украински бежанци

Десетки хотели към този момент се записаха за новата филантропична стратегия за настаняване на разселени лица от Украйна. Програмата планува 15 лева дневно единствено за заслон и храна. Не се плануват разноски като разчистване на стаи и пране, прецизират от Правителствената осведомителна работа.

Всички условия и формата за записване са налични на.

В к.к. “Албена” всички хотели, които и сега подслоняват хора с краткотрайна протекция, са подготвени да продължат присъединяване си и при новите условия. В комплекса са настанени над 1500 души, като значителен % от тях ще бъдат наети за сезонна работа. Хотелиерите обмислят и обособяването на детски центрове за деца от 3 до 6 година

Подобна е обстановката и в други морски курорти. Ръководителят на Оперативната координационна група и ръководител на ДАБ посети дружно с екипа анкетьори над 50 хотела досега, в които са настанени над 10000 души. На място анкетьорите деконстрират на украинските жители по какъв начин да попълнят своите анкети и да подадат своите данни.

Преди няколко дни вицепремиерът Калина Константинова разгласи, че новата филантропична стратегия ще бъде отворена освен за ведомствени бази, само че и за всички места за настаняване, регистрирани в Националния туристически указател.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР