Десетки хора се събраха на протест в Сараево заради високите

...
Десетки хора се събраха на протест в Сараево заради високите
Коментари Харесай

Протест срещу мръсния въздух в Сараево

Десетки хора се събраха на митинг в Сараево поради високите равнища на замърсяване на въздуха в босненската столица през последните седмици, осведоми АП.

Някои от участниците носиха маски по време на демонстрацията пред постройката на държавното управление.

Организаторите оповестиха, че желаят да насърчат хората да подхващат дейности и да привлекат публично внимание за разрешаване на дългогодишния проблем в града.

През последните седмици равнищата на замърсяване на въздуха превишиха откритите от Европейски Съюз безвредни правила с няколко пъти.

Миналата седмица локалните управляващи вкараха изключителни ограничения. Те приканиха жителите да не употребяват въглища и дърва за отопление, а също по този начин не разрешиха и дизеловите коли.

Представители на държавното управление обявиха пред протестиращите, че обстановката не може да се промени за няколко месеца, защото ще е належащо повече време. Освен това жителите би трябвало да вземат присъединяване.

Експерти разясняват, че замърсяването на въздуха на Балканите е огромно поради централите на въглища, старите коли и други фактори. През последната седмица гъста мъгла ускори казуса.

В отчет на Организация на обединените нации от предходната година се споделя, че хората на Западните Балкани губят 1,3 година от живота си поради замърсяването на въздуха. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР