Десетки хора са загинали в резултат на срутването на една

...
Десетки хора са загинали в резултат на срутването на една
Коментари Харесай

Италианска трагедия: Мост се срути край Генуа

Десетки хора са починали вследствие на сриването на една от най-важните транспортни артерии в северния италиански град Генуа. По последни данни починалите са минимум 22 души, съобщи заместник-министърът на превоза.

" За страдание мога да потвърдя, че 22 са починали и че това число евентуално ще пораства ", сподели пред Sky TG24 Eдуардо Рикси. Състоянието на петима потърпевши се прави оценка като тежко.

Най-вероятната повода за сриването на моста е удар от гръмотевица, настояват очевидци, представени от италианските медии. „ Мълния удари моста и ние видяхме по какъв начин той се срути “, съобщи един от очевидците.

Около 13.00 часа българско време се срути мостът „ Моранди “, който е част от автомагистрала А10. При сриването му са потърпевши десетки коли. Под отломките са затрупани хора. В резултат на случая са развалени газови тръби и има приключване на газ.

На мястото на нещастието работят спасители с кучета, които търсят затрупаните хора. Има коли за спешна помощ и пожарникари.

В момента на сриването на моста е имало към 20 автомобила. Спасителната интервенция продължава. Вътрешният министър Матео Салвини заяви, че на мястото на случая работят над 200 чиновници на пожарната. Министърът на инфраструктурата и превоза Данило Тонинели се намира на мястото на нещастието.

На фотографиите и видеото от мястото на събитието се вижда, че измежду бетонните парчета има смачкани коли. Срутването е станало над железопътна линия, само че има наранени жилищни здания, които се намират по съседство. Бетонният мост се е срутил от 100 метра височина.

Движението по автомагистрала А10 и в двете направления е спряно.

Централната част на моста, който е кръстен на един от най-прочутите италиански архитекти Рикардо Моранди, в действителност липсва. Времето в Генуа е доста неприятно, вали пороен дъжд.

Генералното консулство на Република България в Милано, в чийто консулски окръг спада Генуа, е в непрекъснат контакт с локалните управляващи във връзка със сриването на моста „ Моранди “ в града по-рано през днешния ден. За момента няма публична информация за самоличността, броя или националността на жертвите и потърпевшите. При приемане на настоящи данни българските дипломати ще уведомят навреме, оповестиха от българското Министерство на външните работи.

Във връзка с нещастието Гражданска отбрана на област Лигурия откри следната гореща телефонна линия - 800 640 771

Български жители могат да потърсят информация по случая или да подадат сигнали на телефоните на Генералното консулство в Милано:

+39 028 49 42 941 и

+39 933 37 82 60 43 (в извънработно време)

Италианският министър председател Джузепе Конте ще посети Генуа довечера, оповестиха от държавния замък Киджи. Ръководителят на департамента за гражданска отбрана към италианското държавно управление Анджело Борели е свикал в Рим съвещание на оперативния комитет. Премиерът ще следи работата на комитета.

Движението по моста „ Моранди “ постоянно е доста натоварено. Той играе значима роля за реализиране на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е издигнат през 60-те години на предишния век и е ремонтиран за последно през 2016 година /БГНЕС и ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР