Десетки хора са убити и ранени при удара на ВСУ

...
Десетки хора са убити и ранени при удара на ВСУ
Коментари Харесай

Новото военно престъпление на Украйна ще е невъзможно за прикриване

Десетки хора са убити и ранени при удара на ВСУ от американска РСЗО по болница в ЛНР. Експертите акцентират: ударът е тенденциозен. Западът обаче избра да не забележи, че оръжията на НАТО са се трансформирали в средство за гнет против цивилните. Това значи, че те ще споделят отговорността за това военно закононарушение с управлението на Украйна.

Вчера стана известно, че украинските войски от американските РСЗО ХИМАРС са атакували болница в Новоайдар в ЛНР. Според Министерството на защитата на Руската федерация 14 души са починали измежду пациентите и медицинския личен състав на институцията, 24 души са ранени.

Военният специалист подполковник от ЛНР в оставка Андрей Марочко уточни целенасочеността на ударите на ЗСУ по цивилен и лечебни заведения заради „ безотговорност и всепозволеност “. Той също по този начин означи, че ХИМАРС е точно оръжие, координатите на болничното заведение са били 100% известни на оператора, той е знаел къде да стреля, тъй че сходен удар не може да се назова случай.

На собствен ред изпълняващият длъжността началник на ЛНР Леонид Пасечник разкритикува безмълвното утвърждение на Запада за удара против болничното заведение. В канала си в „ Телеграм “ той означи, че „ киевските неонацисти считат за собствен заслужен съперник и убиват най-беззащитните – болнични пациенти и медицински личен състав “.

Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации, назова Съединени американски щати, които предоставиха на Украйна ХИМАРС, съучастници във военно закононарушение.

Руското външно министерство също направи извънредно остро изказване. В известие, оповестено на уеб страницата на ведомството, се показва, че умишленият обстрел на съществуващи цивилни медицински заведения и целенасоченото ликвидиране на цивилни са „ съществени военни закононарушения на киевския режим и неговите западни господари “.

Министерството означи, че неналичието на реакция от страна на Съединени американски щати и други страни от НАТО на това следващо чудовищно тъпчене на интернационалното филантропично право от страна на Киев „ за следващ път удостоверява тяхното директно присъединяване в спора и присъединяване в осъществяваните закононарушения “.

„ Мълчат и интернационалните структури, призвани да дадат безпристрастна оценка на сходни дейности “, подчертаха на площад „ Смоленская “.

Руският омбудсман по правата на индивида Татяна Москалкова сподели, че Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида и Международният комитет на Червения кръст би трябвало да упорстват украинските управляващи да съблюдават Женевската спогодба. За това тя написа в своя канал в „ Телеграм “.

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин инструктира да се образува наказателно дело по обстрела.

Въпреки че Новоайдар е регионален център, в действителност това е доста малко обитаемо място. В същото време регионалната болница беше много добра.

„ Ясно е, че там попадат хора, които по някакъв метод са потърпевши от военни дейности, както военни, по този начин и цивилни “, разяснява Родион Мирошник, някогашен дипломат на ЛНР в Русия.

След вчерашния удар, болничното заведение в действителност е разрушена. „ Сега медицинският личен състав и пациентите са евакуирани на друго място. През последния месец, доколкото ми е известно, това е към този момент третото лечебно заведение в ЛНР, което е обстрелвано от американски РСЗО. В началото на годината ВСУ обстреляха болница в Первомайски, по-късно в Кременная, а в този момент в Новоайдар. Въпреки че съм сигурен, че в действителност има доста повече такива случаи “, сподели Мирошник.

„ Има целенасочени офанзиви против институции, които са предпазени от Женевската спогодба. Нещо повече, даже и да има единствено ранени бойци, те са предпазени от филантропичното право по същия метод. Но Украйна и американците, които управляват потреблението на техните РСЗО от ВСУ, плюят на всички филантропични правила “, акцентира някогашният посланик. „ Това е най-жесток цинизъм. И на този декор украинските управляващи крещят на целия свят за несправедливостта на сякаш съветските удари по обществените им обекти, които в действителност са резултат от неправилното действие на тяхната Противовъздушна отбрана “, уверен е той.

Членът на Гражданската камара на Руската федерация Максим Григориев също е уверен, че ВСУ са направили военно закононарушение. „ Според интернационалните стандарти сходни закононарушения нямат отминалост. Всякакви удари против медицински личен състав и медицински заведения са неразрешени от всички конвенции и съглашения “, сподели той.

„ Разбираме, че украинският удар е бил тенденциозен и задачите му са били съгласувани със Съединени американски щати. Самите украинци признаха, че задачите на ударите от американските РСЗО постоянно се координират от Пентагона. Тоест и украинците, и американците носят отговорност за това закононарушение “, сподели той.

„ Разбира се, в нашия интернационален обществен арбитражен съд за закононарушенията на украинските неонацисти и техните съучастници ние ще повдигнем този съответен случай и като цяло ударите по лечебни заведения, които доста постоянно се нанасят от ВСУ. Имаме събрани доказателства за такива закононарушения, които ще бъдат показани на интернационалните площадки “, приключва Григориев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР