Десетки хора са дарили кръв за родилката, която бе транспортирана

...
Десетки хора са дарили кръв за родилката, която бе транспортирана
Коментари Харесай

Десетки дариха кръв за транспортираната със Спартан родилка, състоянието й остава тежко

Десетки хора са дарили кръв за родилката, която бе превозена с военния аероплан " Спартан " от Сливен до София и чието положение остава сериозно.

Началото на кампанията за кръводаряване беше сложено на Великден, когато фамилията на дамата прикани за помощ в обществените мрежи. Само за ден кръв са дарили над 40 души. Във вторник от ранните утринни часове пред кръвния център в Сливен още веднъж се изви опашка от искащи да оказват помощ.

Припомняме, че на 16 април родилката беше превозена от сливенската болница през авиобаза " Безмер " с боен аероплан " Спартан " до София , където беше приета в болница в реанимацията на болница " Токуда ".

30-годишната жена е постъпила по неотложност в Отделението по акушерство и гинекология в регионалната болница в Сливен на 13 април, в 6:30 часа, за раждане с цезарово сечение при високорискова бременност. Тя е била в хеморагичен потрес, с доста невисок хемоглобин, щедро кървене, без сърдечни тонове при плода. Имало е данни за отлепена плацента и мъртъв плод при направената ехография. Тежки нарушавания в кръвосъсирването са наложили кръвопреливане.

След като е завършило секциото, в 8:30 часа пациентката е преведена в Отделението по реанимация на болничното заведение. Наложила се е втора интервенция - хистеректомия, премахване на матката. На базата на огромната кръвозагуба и нарушавания на кръвосъсирването, дамата е имала потребност от преливане на доста кръв, плазма, тромбоцитен концентрат. Кръвозагубата води и до полиорганна непълнота.

Жената е имала в предишното бременност, приключила с отлепване на плацентата. При бременност през предходната година има живородено дете. 

Към момента положението на дамата, която е в реанимацията на болница " Токуда ", остава сериозно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР