Десетки хора по света споделят, че са започнали да сънуват

...
Десетки хора по света споделят, че са започнали да сънуват
Коментари Харесай

Хора по целия свят започнаха да сънуват кошмарни "Пандемични сънища"

Десетки хора по света споделят, че са почнали да сънуват странни сънища след началото на пандемията от COVID-19, а някои - даже още по-рано.

Те описват, че виждат сънища, в които има всевъзможни апокалиптични произшествия. Много от тях сънуват война, рухване на метеорит, или сходни събития от космически темперамент и даже зомбита.

Тъй като множеството модерни хора не имат вяра на сънища, те не им обръщали и внимание. Но всичко се оказало не толкоз просто, колкото на пръв взор.

Екип учени изучили описания на сънища, предоставени от хора от целия свят. При това те ги разделили на сънища преди и след пандемията.

Учените открили, че доста са се нараснали сънищата, свързани с негативни страсти и яд.

Те считат, че това удостоверява, че сънищата по време на пандемията показват страховете на хората, а също и многочислените промени на техните поведенчески привички.

Това пишат те в публикация, оповестена в научното списание PLOS One.

Те назовават цялото това събитие "Пандемични сънища ".

Това, което хората виждали по време на сън, било обвързвано с травматичния опит на груповия темперамент, появяващ се по време на произшествия, войни или епидемии.
Последната зараза била през 1918 година и тогава нямало учени, които да се поинтересуват от този въпрос.

Самият термин в действителност се появил през втората половина на 20-ти век. Но въпреки всичко има наблюдения, че и през 1918 година хората виждали ужасяващи неща. Същото се следило и преди Втората международна война.

Изследването е забавно и от друга позиция. Някои учени допускат, че хората на равнище подсъзнание схващат и усещат, че идва нещо извънредно.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР