Десетки хора отново ще се съберат пред полицейското управление в

...
Десетки хора отново ще се съберат пред полицейското управление в
Коментари Харесай

Подкрепа за полицаите след гонката и стрелбата в Казанлък

Десетки хора още веднъж ще се съберат пред полицейското ръководство в Казанлък в поддръжка на двамата служители на реда, които от през вчерашния ден са краткотрайно отстранени от работа, тъй като против тях тече инспекция за полицейски произвол.

25-годишен мъж бе арестуван, откакто не се подчинил на сигнал за прекъсване със стоп-палка. Той е карал в насрещното, с цел да избяга на патрулките. Наложило се е да се употребяват стоп-патрони, с цел да бъде спрян автомобилът. Водачът изоставя колата и пробва да избяга пешком. За него знаем, че е престъпно проявен, а зад кормилото сяда след приложимост на метаамфетамини и марихуана.

Една част от хората, които се събраха нощес на митинг в града, поддържат дейностите на служителите на реда, които са отстранени след дисциплинарна инспекция за полицейско принуждение. В интернет се появи клип, който демонстрира по какъв начин двама от служителите на реда удрят и блъскат 25-годишния лидер на автомобила. Други обаче считат, че дейностите на полицията не са правомерни и те също са нарушили закона.

Снимка: btvnovinite.bg

Радо Христов е свидетел на гонката и на изстрелите, които са създадени, с цел да спрат водача, той е снимал и първия клип.

На него се вижда автомобил, който се движи с висока скорост и е следван от две полицейски коли.

„ Едната стопира, те извадиха помощни средства за пръсване на гумите и блокираха част от пътното платно, чакаха, че колата ще се върне. Автомобилът в действителност се върна, двамата чиновници се разминаха на косъм от гибелта. Благодарение на тях той беше хванат “, споделя Радо Христов. Друг човек е направил клипа с насилието.

Снимка: btvnovinite.bg
„ Преследването е повече от 20 минути на територията на Казанлък. След задържането, дейностите на чиновниците са неприемливи и заради това е формирано дисциплинарно произвеждане за нарушаване на служебната дисциплинираност и те ще бъдат отстранени от служба до момента в който то трае “, изясни Христо Петров – шеф на РПУ Казанлък.

Има и хора, които считат, че дейностите на служителите на реда не са правомерни и не ги оправдават. Според брата на водача той е отговорен, тъй като е нарушил законът, само че дейностите на служителите на реда не са оправдани.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Възнамеряваме да си потърсим правата по всички способи, разрешени от закона. Не мисля, че е обикновено, когато се качи клип за едно куче по какъв начин го бият, цялата страна да настръхне, а когато става въпрос за човешко създание, никой да не реагира “, отбелязва братът на арестувания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР