Десетки хора на полет на канадската авиокомпания Air Canada за

...
Десетки хора на полет на канадската авиокомпания Air Canada за
Коментари Харесай

Десетки ранени при тежка турбуленция в самолет на Air Canada

Десетки хора на полет на канадската самолетна компания Air Canada за Австралия са били ранени, откакто самолетът е попаднал в непредвидена тежка турбуленция, което го е принудило да кацне в Хавай, оповестяват английските медии.

Полетът от Ванкувър до Сидни е попаднал в " непредвидена и неочаквана турбуленция " на към два часа път след Хавай и се е отклонил към Хонолулу, посочи говорителката на Air Canada.

" По последна информация има към 35 души, които наподобява са претърпели леки пострадвания ", уточни говорителката. Деветима души имат съществени пострадвания, допълниха от службите за бързо реагиране в Хавай.

Началникът на Службата за незабавна здравна помощ в Хонолулу Дийн Накано съобщи, че измежду ранените има и деца, и възрастни.

Говорителката на департамента за незабавна помощ в Хонолулу добави, че измежду пострадванията са порязвания, натъртвания, синини, болки в шията и болки в гърба.

Пътници са декларирали пред кореспонденти, че турбуленцията е хвърляла хора във въздуха, някой от тях са се удряли в тавана.

Австралийската група Hurricane Fall е била на борда. Техният вокалист Пепър Дирой е претърпял увреждане на нервите в предмишницата и лакътя и получил здравна помощ в Хавай.

В обява във " Facebook " групата благодари на личния състав на Air Canada. Те споделиха, че това е било " необикновено ужасяващо прекарване, само че сме признателни, че всички сме в сигурност и в положително положение ".

Турбуленцията е станала на височина от близо 11 км, на към 1000 км югозападно от Хонолулу, прецизираха от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати. Техният представител посочи, че членовете на екипажа са поискали медицински личен състав при кацането на самолета.

Самолетът Boeing 777-200 е превозвал 269 пасажери и 15 членове на екипажа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР