Десетки хора чакат на опашка пред пекарна в Хан Юнис

...
Десетки хора чакат на опашка пред пекарна в Хан Юнис
Коментари Харесай

Израел и Газа: Трагедията от двете страни на границата

Десетки хора чакат на опашка пред пекарна в Хан Юнис - град в южната част на линията Газа. Всички размахват банкноти в опит да получат самун от пекаря. Ум Абдула Абу Ризик има шанс - съумява да си купи самун. Той обаче надалеч не е задоволителен, споделя АРД в репортаж от Газа.

" Това е покруса. Приютил съм седем фамилии, които останаха без дом, в своята къща. Редя се на опашка тук от седем сутринта. Това не е задоволително ", споделя мъжът пред немската обществено-правна телевизия. Той споделя, че хлябът е в действителност единствено за децата. Възрастните не могат да си разрешат да ядат нищо сега.

Стотици хиляди хора са избягали от северната част на линията Газа тук, откакто израелската войска стартира да нападна Хамас.

Децата не могат да спят

На към 30 километра от Хан Юнис се намира израелският град Сдерот. В непосредствена непосредственост до линията Газа хората в южен Израел са подложени на ракетен обстрел от дни. Една от ракетите на Хамас въпреки всичко съумява да порази цел в Сдерот, изяснява АРД. Израел поучава жителите на района да потърсят безвредно място.

Йосин Едри споделя с немската медия, че животът му е доста сложен в последните дни. " Децата са травматизирани. Не могат да спят ", споделя мъжът, преди да се качи в един от рейсовете, които би трябвало да изтеглят хората от Сдерот към други елементи на Израел. Държавата се грижи за разноските по евакуацията, само че и никой не е задължен да напуща дома си - това е единствено предложение от управляващите.

От пет дни няма питейна вода

Шимрит също е предпочела да избяга от Сдерот. Тя дърпа дребен куфар на колелца зад себе си, а щерка ѝ държи плюшената си играчка. Майката споделя, че към този момент няколко години претърпяват такива неща. " Децата ми не познават нищо друго. Но би трябвало да се оправяме ".

Обратно в Хан Юнис екипът на АРД беседва с хората, които се редят на дълга опашка пред джамията. Там им дават чиста питейна вода. Еяд Агел споделя, че в дома му от пет дни няма питейна вода.

***

Вижте и това видео от нашия списък:

Израел: Да видиш в обществените мрежи по какъв начин отвличат околните ти

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР