Десетки хиляди турци изразиха вчера на предизборен митинг в Измир

...
Десетки хиляди турци изразиха вчера на предизборен митинг в Измир
Коментари Харесай

Десетки хиляди излязоха по улиците на Измир в подкрепа на основния опонент на Ердоган

Десетки хиляди турци показаха през вчерашния ден на избирателен протест в Измир поддръжка за Мухаррем Индже, главния съперник на президента Реджеп Ердоган на президентските избори в неделя, заяви Франс прес.

Организаторите споделиха, че 2,5 милиона души са взели участие в демонстрацията, само че числото не може да бъде потвърдено от самостоятелен източник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според анализатори Индже може да се изправи на втори тур на 8 юли против Ердоган за най-високия държавен пост.

" Ердоган е изтощен и изолиран, нахален мъж, който не изпитва почитание към народа си ", съобщи Индже пред тълпата.

" Турция желае да диша, желае мир, желае успокоение ", сподели той в изявление за Агенция Франс Прес. " Не отпаднал човек, не човек, който крещи и се гневи. Някой по-млад със свежа кръв ", съобщи 54-годишният политик, с 10 години по-млад от Ердоган.

Кандидат на главната опозиционна групировка, Народнорепубликанска партия, Индже се наложи като най-големия критик на Ердоган, който цари на турската политическа сцена от 2003 година

От своя страна, Индже се ангажира, в случай че бъде определен, да ръководи, без да изключва никого. " Забулена или не жена, ляв или десен, турчин или кюрд, алевит или сунит ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР