Десетки хиляди се събраха на демонстрация срещу правителството на Бенямин

...
Десетки хиляди се събраха на демонстрация срещу правителството на Бенямин
Коментари Харесай

Десетки хиляди прoтестираха срещу правителството на Нетаняху в Йерусалим

Десетки хиляди се събраха на проява против държавното управление на Бенямин Нетаняху в Йерусалим в неделя на 31 март, съобщи " Ройтерс ".

Хората стачкуваха против опитите на Нетаняху да наложи военна работа за ултраортодоксалните евреи. Те също желаят както и по-равен дял на тежестта на военната работа, която обвързва доста израелски жители. От началото на войната в Газа са убити към 600 бойци , което е най-високият брой жертви на военните от години насам.

Демонстрацията беше проведена от протестни групи, които управляваха и всеобщите демонстрации в Израел през 2023 година, които бяха за промяна на държавното управление.

Израелските медии споделят, че това е една от най-големите демонстрации от началото на войната.
 Банката на Израел: Ултраортодоксалните евреи би трябвало да се включат в армията
Банката на Израел: Ултраортодоксалните евреи би трябвало да се включат в армията

Това провокира остра реакция измежду ултраортодоксалните еврейски партии

Протестиращите желаят и нови избори, само че на конференция пред медии в Йерусалим министър председателят сподели, че новите избори в средата на война, когато Израел е покрай успеха, ще сковава страната за месеци . Нетаняху също сподели, че ще откри решение на казуса.

Войната в Газа утежни дългогодишно триене в обществото, което тормози и съдружното държавно управление на Нетаняху - освобождението на ултраортодоксалните евреи от семинарията от военна работа.

Припомняме, че държавното управление имаше период до 31 март да излезе с предложение за взема решение на въпроса, само че Бенямин Нетаняху в последния миг подаде молба до Върховния съд за 30-дневни отсрочване.

Върховният съд е дал на държавното управление период до 30 април, само че също е наредил прекъсване на финансирането за студенти от семинарията, които ще бъдат задължени да бъдат наборни от понеделник.

В Тел Авив близки на заложници излязоха на митинг и блокираха основна автомагистрала. Те настояват, че Нетаняху е некадърен да върне техните близки.

Кабинетът на Нетаняху беше изправен пред доста рецензии поради неуспеха си в сигурността на страната, а точно офанзива на Хамас на 7 октомври, която умъртви 1200 индивида, а повече от 250 души бяха взети за заложници с Газа.
 Трима убити и осем ранени при престрелка в Йерусалим Обновена
Трима убити и осем ранени при престрелка в Йерусалим

Мотивите и самоличността на нападателите към момента се обясняват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР