Десетки хиляди са изпълнили центъра на столицата и в този

...
Десетки хиляди са изпълнили центъра на столицата и в този
Коментари Харесай

Хиляди са в центъра на София, булевардите са пешеходни алеи


Десетки хиляди са изпълнили центъра на столицата и в този миг с искане за смяна, оставка и правдивост. Ключовите софийски булеварди до късно вечерта бяха като пешеходни зони, блокирани за придвижване на коли. От това пък се възползваха младежи с колела и майки с детски колички, деца с тротинетки.

Пред Министерския съвет пък към този момент е обтегнат палатков лагер, има хора с плажни чадъри, фенери, шезлонги. Все повече са плакатите, саморъчно направени със фотоси и карикатури.

" Имаме проект за нашето бъдеще и той не включва вас ", " Да живееш без вяра значи да спреш да живееш. Достоевски ", " България не ви е фермата на Оруел ", " Пълна анулация на закона за обществените услуги ", " Време е за нови правила в политиката " са единствено част от надписите на плакатите, които носят протестиращите.

Една част от протестиращите прикани за сливане в цивилен общности с специалисти, които с съответни оферти да беседват с представители на властта. За образец бяха дадени адвокати, които се обединили и подготвяли нова Конституция на страната.

Журналистът Светлана Петрова поздрави протестиращите от името на " публицистите, които отхвърлиха да станат мисирки, които с цената на всичко продължиха да демонстрират и споделят истината за тази власт и непоносимата нецензурност на индивида, който я въплъщава ".

От трибуната беше оповестено още, че има обсада на пътя Казанлък-Стара Загора. Освен това бил затворен Аспаруховият мост във Варна, а Дунав мост при Русе също бил блокиран.

Бойко Борисов пък пусна следващия си клип във Facebook, до момента в който кара с джипката си из страната. Призова хората да стачкуват, само че да не блокират кръстовища и пътища, с цел да могат „ хората да работят и да си гледат живота “. Запалете я, в случай че желаете тая вила „ Секвоя “, само че не затваряйте кръстовища, сподели министър председателят.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР