Десетки хиляди ръмжащи мотори превзеха София с откриването на мотосезона

...
Десетки хиляди ръмжащи мотори превзеха София с откриването на мотосезона
Коментари Харесай

Десетки хиляди ръмжащи мотори превзеха София

Десетки хиляди ръмжащи мотори превзеха София с откриването на мотосезона за 2018 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тази година уредниците чакат сред 15 000 и 20 000 мотористи да се включат и да участват на крайната точка на мотошествието пред Националния исторически музей в Бояна.

Миналата година мотористите са били към 15 000. Всяка година сезонът се открива под мотото „ Не на експанзията “ и тази година не прави изключение.

Иван Саздов, президент на Gentlemen MC разяснява пред БГНЕС, че мотористите са миролюбиви на пътя, само че за жалост се основава изключително възприятие на състезание по пътищата сред тях и автомобилистите, което не е добре. „ Ние сме доста доброжелателни. Търсим своето място на пътя и го имаме на всички места по света, а в България е малко по-сложно. Не обичаме да демонстрираме експанзия против нас “, уточни Саздов.

Той моли хората да бъдат по-усмихнати, да се радват, че са живи и здрави, и имат опция да живеят в прелестна страна с прелестна природа.

Саздов акцентира, че моторите дават изключително възприятие за независимост, наслаждение, възторг и доста адреналин.

Той пожела на всички доста сполучлив и безавариен сезон, хиляди километри и всички да са живи и здрави.

От своя страна Иван Иванов, който кара мотор от 10 години, с който е обиколил много страни, си пожела за новия сезон безаварийно каране и най-много да няма катастрофи и нещастни случаи с мотористи.

„ Моторът сграбчва с адреналина и възприятието на независимост. Дори да звучи клиширано-това е истината. Изживяването е необикновено “, безапелационен бе Иванов.

Неговият опит показвал, че в доста редки случаи е имал нападателно отношение от останалите участници в придвижването. „ В множеството случаи са солидарни. Някои водачи карат избрани марки по-мощни коли, с които стартират да се надбягват с мотористите “, добави той.

Откриването на мотосезона е най-голямото в България групово каране на мотори, като тази година то се организира под надпис „ Внимание и приемливост на пътя ”. Заради събитието Столична община вкара и краткотрайна организацията на придвижването в центъра на града, а незабавно след формалния старт, мотошествие се насочи към „ Бояна ”, където феновете на високи скорости на две гуми продължиха празненството за старта на сезона. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР